Welkom

Historiek

De Eldoradofietsers zijn in 1996 ontstaan door het samen fietsen van Etienne De Roeck, Maurice Van der Biest en Rik Haelterman. Deze drie wielertoeristen hebben ook familiale banden wat de samenhang uiteraard nog versterkte. Bij dit trio voegden zich al vlug enkele wielertoeristen die het bij WTC Torenspurters Appelterre voor bekeken hielden: Etienne De Bruyn, André De Boeck (+) en John De Rouck. De basis was gelegd voor verdere ‘expansie’ en vooral fietsplezier.

De groep is intussen van drie naar vierenveertig leden geëvolueerd door ondermeer een forse ledeninjectie vanuit Ninove-stad onder impuls van Pros De Smet. Een belangrijke datum in de geschiedenis van onze groep is ongetwijfeld 1 januari 2001: vanaf dan werd Café Eldorado aan de Boskant in Zandbergen onze vaste stek. Uitbaters Marie-Jeanne en Mervin hebben ervoor gezorgd dat wij steeds met plezier naar ons lokaal fietsen en er telkens vele uren napraten.

Wie wil meefietsen met ons geeft best een seintje aan Rik Haelterman op 0468/154954 of mailt hem.

Activiteiten

De Eldoradofietsers zijn ook niet vies van een tocht in het buitenland. Zo fietsten wij ondermeer al in Frankrijk (Ventoux, Vogezen, Champagnestreek) en in Spanje (Calpe-Moraira). Een korte ronde in het buitenland is een vast gegeven geworden in ons jaarprogramma.
Op binnenlands vlak zijn onze deelname aan de Van Petegemclassic, de Flandrien in Herzele, de Kastelentocht Idegem en de Heuveltjes van Ninove reeds vaste afspraken geworden.

Wij werkten ook vier jaar mee aan een grote organisatie ten voordele van het goede doel. Wij tekenden immers de omlopen uit voor de Ronde Van Schoonderhage van 2009 -2012  in samenwerking met de VZW Zwarte Flesch Pollare. Op die manier bewezen wij dat het ons niet enkel om het fietsplezier te doen is maar dat wij als groep ook een maatschappelijke functie willen vervullen.

Sinds 2013 nemen wij jaarlijks deel aan de 1000 km KOM OP TEGEN KANKER, vorig jaar zelfs met twee ploegen en ook dit jaar zijn we opnieuw van de partij met één ploeg. Dat betekent dat de Eldoradofietsers Zandbergen reeds 20.000 EUR geschonken hebben aan KOM OP TEGEN KANKER.

Op zaterdag 11 april organiseert onze werkgroep 1000 km KOTK een spaghetti- en croquefestijn in Café Eldorado Zandbergen om een gedeelte van de deelname aan de 1000 KM KOTK te financieren. Zie info!

FERDI VAN DEN HAUTE CLASSIC

Op 1 mei 2014 organiseerden de Eldoradofietsers, verenigd in het organisatiecomité FERDI VAN DEN HAUTE CLASSIC, voor de eerste maal de FERDI VAN DEN HAUTE CLASSIC voor wielertoeristen en mountainbikers. Deze eerste editie was meteen een schot in de roos want er waren maar liefst 1.300 deelnemers. Een gedeelte van de opbrengst werd doorgestort aan KOM OP TEGEN KANKER en de rest wordt gebruikt om de derde deelname van de Eldoradofietsers te financieren van 14 – 17 mei 2015. Dit jaar zal er geen FERDI VAN DEN HAUTE CLASSIC georganiseerd worden omdat er op  1 mei twee fietstochten van 40 en 80 km op de weg georganiseerd worden n.a.v. 20 jaar Eldoradofietsers. Op 1 mei 2016 zal er opnieuw een FDVDH CLASSIC georganiseerd worden.

Toffe bende

Het cement van de groep is natuurlijk de onderlinge vriendschap. Zonder dat bindmiddel kan een groep onmogelijk zo lang blijven bestaan. Wie het bij ons té individualistisch ziet wordt omgekneed tot een teamspeler of wordt uit het team gespeeld.

We zijn ook officieel aangesloten bij Wielerbond Vlaanderen. Op deze manier zijn onze leden automatisch verzekerd voor alle activiteiten die de club organiseert.

Namens de ganse groep,
Rik Haelterman (voorzitter)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.