Welkom

Historiek

De Eldoradofietsers zijn in 1996 ontstaan door het samen fietsen van Etienne De Roeck, Maurice Van der Biest en Rik Haelterman. Deze drie wielertoeristen hebben ook familiale banden wat de samenhang uiteraard nog versterkte. Bij dit trio voegden zich al vlug enkele wielertoeristen die het bij WTC Torenspurters Appelterre voor bekeken hielden: Etienne De Bruyn (+), André De Boeck (+) en John De Rouck. De basis was gelegd voor verdere ‘expansie’ en vooral fietsplezier.

De groep is intussen van drie naar een vijftigtal leden geëvolueerd door ondermeer een forse ledeninjectie vanuit Ninove onder impuls van Pros De Smet (+). Een belangrijke datum in de geschiedenis van onze groep is ongetwijfeld 1 januari 2001: vanaf dan werd Café Eldorado aan de Boskant in Zandbergen onze vaste stek. Uitbaters Marie-Jeanne en Mervin hebben ervoor gezorgd dat wij steeds met plezier naar ons lokaal fietsen en er telkens vele uren napraten.

Wie wil meefietsen met ons geeft best een seintje aan voorzitter Geert Van den Hole  op 0468 18 09 82 of mailt hem.

Activiteiten

De Eldoradofietsers zijn ook niet vies van een tocht in het buitenland. Zo fietsten wij ondermeer al in Frankrijk (Ventoux, Vogezen, Champagnestreek) en in Spanje (Calpe-Moraira). Een korte fietsvakantie ‘op verplaatsing’ is doorgaans een vast gegeven geworden in ons jaarprogramma.
Op binnenlands vlak zijn onze deelname aan de Ronde Van Schoonderhage, Altebra Classic Ophasselt en de Heuveltjes van Ninove vaste afspraken geworden.

Wij werkten ook vier jaar mee aan de organisatie van de Ronde Van Schoonderhage  in samenwerking met de vzw Zwarte Flesch Pollare t.v.v. van het goede doel. Wij tekenden er o.a. de omlopen uit.

Sinds 2013 nemen wij jaarlijks deel aan de 1000 km KOM OP TEGEN KANKER met meerdere ploegen.

Op die manier bewijzen wij dat het ons niet enkel om het fietsplezier te doen is maar dat wij als groep ook een maatschappelijke functie willen vervullen.

FERDI VAN DEN HAUTE CLASSIC

Op 1 mei 2014 organiseerden de Eldoradofietsers, verenigd in het organisatiecomité FERDI VAN DEN HAUTE CLASSIC, voor de eerste maal de FERDI VAN DEN HAUTE CLASSIC voor wielertoeristen en mountainbikers. De eerste editie was meteen een schot in de roos want er waren maar liefst 1.300 deelnemers. Sindsdien is er een jaarlijkse editie op 1 mei met uitzondering van 2020 (corona) en 2021(nog onder voorbehoud eveneens omwille van corona).

Een gedeelte van de opbrengst wordt gebruikt om de deelname van de Eldoradofietsers te financieren aan KOTK. Occasioneel steunt het comité ook een goed doel uit de streek.

Toffe bende

Het cement van de groep is de onderlinge vriendschap. Zonder dat bindmiddel kan een groep onmogelijk zo lang blijven bestaan. Wie het bij ons té individualistisch ziet, wordt omgekneed tot een teamspeler of voelt zich er niet meer thuis.

We zijn ook officieel aangesloten bij Cycling Vlaanderen. Op deze manier zijn de aangesloten leden automatisch verzekerd voor alle activiteiten die de club organiseert en al hun dagelijkse fietsverplaatsingen.

Namens de ganse groep,
i.o. Rik Haelterman