Verslag E3-rit 22 maart 2013

Onze E3-rit van 22/03/2013 is perfect verlopen.
Na een koffie met borrel bij MARIE vertrokken om 10u15 vijf FLANDRIENS (Didier, Jan De Boitselier, Nand, Pros en Rik) in het spoor van een verkouden ROGER aan het stuur van de pilootwagen.

Via Lierde ging het richting MICHELBEKE waar we de zijkant van de VALKENBERG
voor de wielen kregen. Langs typisch VLAAMSE ARDENNEN – wegeltjes zakten we af naar de ‘PUT’ in Schorisse van waar we zowaar op de BOSKANT beland zijn maar dan die van MAARKEDAL.
We hadden tot dan toe meestal de wind in het voordeel wat gisteren een zegen was. Waar hij tegen blies was het ‘stoempen’ geblazen. Via ELLEZELLES kwamen we aan het slot van het eerste gedeelte van onze rit: de helling (2,5km) van LA HOUPPE in FLOBECQ.
Hier haalde de jeugd en de souplesse van DIDIER het op de ervaring en de verzuurde spieren van de vier zestigers.

We bereikten CHALET GERARD – zoals opnieuw minutieus getimed door ROGER – om
13u. Zoals te zien op de foto in bijlage hebben we spaghetti gegeten in de LOGE van waar we een uitstekend zicht hadden op de doortocht van de E3-PRIJS. Daar kregen we ook het gewaardeerde gezelschap van Geert Van den hole die zich ontpopte tot een uitstekend fotograaf.
Rond 16u30 kwamen we aan in ons lokaal, net op tijd voor de slotrush van ‘der FABIAN’.

We fietsten in totaal 82 km en ik kan jullie verzekeren dat het een zware maar deugddoende training geweest is. (Meer foto’s van GEERT volgen.)